Zeeland vraagt aandacht voor Zeeuws spoor

(Foto: provincie Zeeland)

8 december – Over een lengte van 53 kilometer tussen Vlissingen en Roosendaal zijn op 28 november meerdere verzakkingen gemeld. Het zou gaan over de locaties rondom Goes en ’s Heer Arendskerke. Omdat onduidelijk is waar en hoe de schade moet worden hersteld, rijdt er sindsdien één trein per uur tussen Vlissingen en Roosendaal.
Provincie Zeeland op 8 december een brief gestuurd aan ProRail om aandacht te vragen voor de problematiek op het Zeeuwse spoor. De afgelopen periode hebben treinreizigers in Zeeland veel overlast ervaren. De Provincie roept op om snel met een oplossing te komen.
De Provincie spreekt in de brief grote zorgen uit over de situatie. Door de verzakkingen van het spoor hebben reizigers langere reistijden en vaak ook nog slechte aansluitingen op de trein, bus en ferry. Dit betekent dat reizigers beperkt worden in hun reismogelijkheden. Daarnaast zijn er helaas de afgelopen periode treinen ongepland uitgevallen.
De Provincie vraagt aan ProRail om het spoor zo snel mogelijk aan te pakken met zo min mogelijk overlast voor de reiziger. Daarnaast wordt er gevraagd om de reiziger te compenseren en het vertrouwen te herstellen. Ook is de Provincie benieuwd hoe de huidige problematiek in de toekomst voorkomen kan worden.

Provincie Zeeland>