Zandtransport A16 Rotterdam: op de helft

Op 10 september viert het projectteam van aannemerscombinatie de Groene Boog samen met opdrachtgever Rijkswaterstaat een feestelijke mijlpaal: de zandtransporten voor de nieuwe snelweg A16 Rotterdam zijn op de helft.

Vanaf onder andere de Rotterdamse Keilehaven transporteert het team grote hoeveelheden zand naar het werkgebied van de A16 Rotterdam. In totaal is circa 4 miljoen m3 zand nodig, waarvan er nu 2 miljoen op de juiste plek ligt.

Het zand komt uit het Markermeer en de Noordzee en is met zandzuigers van de bodem gezogen. Een binnenvaartschip transporteert het naar de vijf loskades in Nieuwerkerk aan den IJssel, Schiedam en Rotterdam en daarna gaat het per vrachtwagen het werkgebied in.

Een goede bereikbaarheid van Rotterdam, Lansingerland en de omliggende regio is belangrijk voor een sterke economie en een goede leefbaarheid. De A16 Rotterdam draagt daaraan bij. De nieuwe, 11 km lange en energieneutrale snelweg verbindt de A16 ter hoogte van het Terbregseplein met de A13 bij Rotterdam The Hague Airport. Ze wordt in opdracht van Rijkswaterstaat aangelegd door De Groene Boog, een bouwcombinatie van BESIX, Dura Vermeer, Van Oord en TBI-bedrijven Croonwolter&dros en Mobilis.

Rijkswaterstaat>