Werkzaamheden Rozenoordbrug afgerond

17 maart 2023 – De renovatiewerken van de Rozenoordbrug zijn afgerond. Ze maakten onderdeel uit van de grote onderhoudsopgave in Noord-Holland. Rijkswaterstaat werkt de komende jaren aan vervanging en renovatie van de bestaande infrastructuur. Het verkeer is enorm toegenomen en vrachtwagens zijn zwaarder geworden. Veel bruggen, viaducten, sluizen en tunnels zijn aan groot onderhoud of vervanging toe.
Aan het begin van 2023 werkte de aannemer aan de extra ondersteuning van de langsliggers van de Rozenoordbrug. De extra ondersteuning is op vier plekken aangebracht. Op de oevers zijn de werkzaamheden afgerond. De omleidingsroute van het voet- en fietspad aan de Amsteldijk is op 30 januari 2023 opgeheven.
De werkzaamheden in de Amstel zijn iets later klaar dan vooraf aangekondigd. Door de koude temperaturen eerder in 2023 liepen de betonwerkzaamheden iets uit. Eind februari werd het remmingswerk terug geplaatst in de Amstel. Dit is een constructie in het water ter bescherming van de steunpunten van de Rozenoordbrug.
Begin maart zijn de pontons opgeruimd en is de vaarweg opengesteld.

Rijkswaterstaat>