Werkzaamheden N395 van start

De herinrichting van de provinciale weg N395 tussen Hilvarenbeek en Oirschot is van start gegaan. De aanpassingen verbeteren de veiligheid en leefbaarheid in de dorpen rond de N395. Daarnaast verbindt de nieuwe weg en omgeving het dorp en haar inwoners beter. De reconstructie van en onderhoud aan de weg duurt tot eind 2022.
Gedeputeerde Christophe van der Maat, wethouders Ted van de Loo (Hilvarenbeek) en Ad van Beek (Oirschot) en Eric van Avendonk, directeur bij BAM Infra Regionaal gaven op donderdag 17 juni het startsein voor het herinrichten van de provinciale weg. De eerste werkzaamheden zijn de aanleg van de nieuwe rotonde in Hilvarenbeek en het stuk tussen Hilvarenbeek en Diessen.

In opdracht van de provincie Noord-Brabant worden rotondes aangelegd, verkeerslichten geplaatst en wordt de oversteekbaarheid in de dorpen verbeterd. Ook de aansluitingen van de N395 op de N269 (Hilvarenbeek), de A58 (Oirschot) en Industrieterrein De Scheper en Wintelresedijk worden aangepast
Over het hele traject wordt stil asfalt toegepast. De provincie heeft daarnaast eerder al 235.000 euro extra beschikbaar gesteld om het kappen van 185 bomen te compenseren. Een deel van het gekapte hout wordt gebruikt voor bankjes langs de route om de landelijke uitstraling te behouden.

BAM>