Weg met 100 procent circulair asfalt

Direct naast de Johan Cruijff ArenA legt Dura Vermeer, in opdracht van de gemeente Amsterdam, een weg aan die maar circa vijf jaar in gebruik zal zijn. Voor Dura Vermeer een uitgelezen kans om deze tijdelijke weg genaamd De Passage, zo circulair mogelijk aan te leggen.

Voor de aanleg van de weg is gebruik gemaakt van 100 procent Circulair Asfalt. Dit eigen mengsel van Dura Vermeer bestaat uit hergebruikt asfalt, secundaire grondstoffen en gerecyclede bitumen. Daarnaast is al het materiaal na einde levensduur van deze weg ook weer herbruikbaar.

Het mengsel levert volgens Dura Vermeer een milieuwinst op van bijna 40 procent voor onder- en tussenlagen en zelfs 70 procent voor deklagen. Tegelijkertijd is de kwaliteit minimaal gelijkwaardig aan die van reguliere mengsels.

De fundering is gemaakt van betonafval uit de gemeente Amsterdam en de verlichting en het straatwerk wordt hergebruikt vanuit andere lokale projecten. Ook het oude dak van het nabijgelegen sportcomplex Borchland komt terug in de weg. Het bedrijf Roof2Road heeft de dakbedekking geoogst en gerecycled tot herbruikbare bitumen, een belangrijk component van het 100 procent Circulaire Asfalt.

Meer bij DuraVermeer>