WattHub winnaar Laadinfra Innovatie Award 2023

25 mei 2023 – Het team van WattHub heeft de Laadinfra Innovatie Award 2023 gewonnen. De awarduitreiking vond plaats op het Congres Laadinfra. Tientallen sprekers en – honderden deelnemers kwamen dit jaar naar De Doelen in Rotterdam om de opschaling van de EV-markt te bespreken.
Het project Dijkversterking Tiel-Waardenburg wil volledig emissievrij te werken. Om dit te realiseren heeft bouwcombinatie Mekante Diek (Dura Vermeer, Ploegam en Van Oord) samen met partner Betuwewind een snellaadplein gerealiseerd: WattHub. Hier kunnen voortaan elektrische vrachtwagens en de accu’s voor zware bouwmachines met groene stroom opgeladen worden. Er wordt daarbij zoveel mogelijk gebruik gemaakt van lokaal opgewekte duurzame energie, zoals zonne- en windenergie, waardoor het energienet niet belast hoeft te worden. Bovendien is het laadplein toegankelijk voor iedereen.
‘Het lijkt uniek in zijn soort en geeft transport- en infrabedrijven een prikkel om over te schakelen op elektrisch materieel. Bovendien gebruikt het laadplein stroom die door nabijgelegen windmolens wordt opgewekt, wat kan zorgen voor meer capaciteit op het net’, aldus de vakjury.

Foto: DuraVermeer

Meer bij DuraVermeer>