Waterschapsinnovaties gebundeld op winnovatie.nl

Op 1 oktober heeft Het Waterschapshuis de website Winnovatie.nl gelanceerd. Hierop delen waterschappen en drinkwaterbedrijven de innovaties en pilots waar ze aan werken. Zodat ze van elkaar weten waar ze mee bezig zijn en van elkaar kunnen leren.

Achterliggend idee is dat de waterorganisaties vaak tegen dezelfde uitdagingen aanlopen, maar dat ze niet van elkaar weten aan welke oplossingen ze werken en welke idee├źn er misschien al zijn. Dankzij Winnovatie.nl en bijbehorend besloten platform Winnovatie.ws wordt het makkelijker voor waterprofessionals om elkaar te vinden en om samen te werken aan nieuwe oplossingen. En dat is nu extra belangrijk vanwege de grote uitdagingen waar de watersector voor staat, zoals klimaatverandering, die vragen om slimme oplossingen. Naast een innovatie-etalage komen er op de site ook verschillende challenges te staan die ook mensen van buiten de watersector uitdagen om mee te denken.

Winnovatie.nl is een initiatief van Het Waterschapshuis, Stichting Toegepast Onderzoek Waterbeheer (STOWA) en de Unie van Waterschappen. Winnovatie.nl komt voort uit een besloten samenwerkingsplatform waar verschillende waterschappen bij zijn aangesloten. Dit Winnovatieplatform begon in 2019 met een pilot van drie Brabantse waterschappen die hun innovatiekrachten wilden bundelen. Omdat dit een succes bleek, rolt Het Waterschapshuis het platform momenteel uit onder alle 21 Nederlandse waterschappen.

Meer bij de UVW>