Voorlopige gunning nieuwe N18 Groenlo – Enschede

10 maart 2016 – Rijkswaterstaat is voornemens de bouw van de nieuwe N18 tussen Groenlo en Enschede te gunnen aan Noaber18. Het consortium wordt verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen en financieren van 27 kilometer nieuwe rijksweg in de Achterhoek en Twente. Daarnaast wordt dit consortium gedurende 25 jaar verantwoordelijk voor het onderhoud van deze weg. De bouw start naar verwachting in de loop van 2016 en is gereed in 2018.
De gunning aan Noaber18 is nog niet definitief. Het voornemen wordt in april 2016 omgezet in een definitieve gunning, mits er geen bezwaar ingediend is. Noaber18 is een combinatie van Volkerinfra PPP en DIF. VolkerInfra is opgericht door vier ondernemingen van het VolkerWessels-concern: KWS, Van Hattum en Blankevoort, Vialis en VolkerRail. DIF is een onafhankelijke Nederlandse investeerder in infrastructuurprojecten in binnen- en buitenland.
De 27 kilometer nieuwe weg tussen Groenlo en Enschede bestaat uit 2×1 rijstroken tussen Groenlo en Haaksbergen en 2×2 rijstroken tussen Haaksbergen en de A35/Enschede. Op het gehele traject geldt straks een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur. De nieuwe weg begint bij Groenlo en gaat om de kernen van Eibergen, Haaksbergen en Usselo heen. Bij Haaksbergen gaat de N18 in een verdiepte ligging onder het spoor van de Museum Buurtspoorlijn door. De weg sluit op de A35 aan op de bestaande aansluiting Enschede West.

Bron: Rijkswaterstaat>