Voorlopige gunning N18 Varsseveld-Lichtenvoorde aan BAM Infra

9 december 2016 –  Rijkswaterstaat is van plan het ontwerp en de realisatie van aanpassingen aan de N18 tussen Varsseveld en Lichtenvoorde te gunnen aan BAM Infra. De voorbereidingen van de werkzaamheden starten begin 2017. De eerste merkbare werkzaamheden aan het tracé vinden rond de zomer van 2017 plaats. Het totale werk neemt naar verwachting ongeveer een jaar in beslag.
Het project bestaat uit maatregelen die de doorstroming van het verkeer en de veiligheid tussen Varsseveld en Groenlo verbeteren. BAM Infra gaat de huidige N18 ter hoogte van Varsseveld en de aansluiting met de A18 en N318 verbreden naar twee rijbanen met twee rijstroken. Ook zal een aantal kruispunten bij Varsseveld worden aangepakt: de aansluiting N18-A18, het kruispunt N18-Zelhemseweg (N330) en het kruispunt N18-Oostelijke Rondweg (N318). Bij de laatste twee kruispunten worden fietstunnels aangelegd. Daarnaast komen er twee nieuwe carpoolplaatsen, tussen Varsseveld en Lichtenvoorde, zogenaamde koude oversteken worden weggehaald en parallelwegen aangelegd. Het kruispunt Lichtenvoorde Zuid (N18-Varsseveldseweg) wordt verder ingericht met verkeerslichten, terwijl op verschillende plekken geluidsschermen worden geplaatst.


Rijkswaterstaat vernieuwt de N18 tussen Varsseveld en Enschede. De aanpassingen van de N18 bij Varsseveld en tussen Varsseveld en Lichtenvoorde zijn daar onderdeel van. Deze Nieuwe Twenteroute moet een stuk veiliger worden voor alle weggebruikers, onder meer dankzij de aanleg van gescheiden rijbanen, oversteekplaatsen en fietstunnels. Door de aanleg van een 27 km lange, nieuwe weg tussen Groenlo en Enschede om de bebouwde kom zal de leefbaarheid in Eibergen, Haaksbergen en Usselo volgens Rijkswaterstaat toenemen.

Rijkswaterstaat>