Volledig elektrische asfaltset op snellaadplein watthub

25 april 2023 – In Geldermalsen is bij de aanleg van het eerste snellaadplein voor zwaar materieel ter wereld geasfalteerd. Dat gebeurde door Dura Vermeer met een geheel elektrische asfaltset, waarmee ook nog eens een 100 procent circulair asfaltmengsel werd aangelegd. Al deze noodzakelijke duurzame keuzes zijn concrete voorbeelden van het waarmaken van de Net Zero ambitie van de bouwer.
Het project Dijkversterking Tiel-Waardenburg heeft het doel om volledig emissievrij te werken. Om deze reden heeft bouwcombinatie Mekante Diek, bestaande uit Dura Vermeer, Ploegam en Van Oord, samen met partner Betuwewind, onder de naam WattHub, een snellaadplein gerealiseerd. Hier kunnen voortaan elektrische vrachtwagens en de accu’s voor zware bouwmachines met groene stroom opgeladen worden. Er wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van lokaal opgewekte duurzame energie, zoals zonne- en windenergie, waardoor het energienet niet belast hoeft te worden.
Bijzonder is dat voor het eerst de elektrische asfaltset van Dura Vermeer in zijn geheel is ingezet op een project. De set bestaat uit een 9-tons tandemwals en elektrische asfaltspreidmachine (V1800-3i), een 10-tons elektrische statische wals, een 2,5-tons elektrische tandemwals, een kleine elektrische spuitwagen en een volledig emissievrije schaft-pakwagen. De machines werken op wisselbare batterijpakketten en kunnen zodoende een volle werkdag ingezet worden.
DuraVermeer zegt daarmee het volledig emissievrij werken een stuk dichterbij te hebben gebracht.

(Foto: DuraVermeer)

Meer bij DuraVermeer>