VolkerRail gestart met werk in Amsterdamse Westhaven

Deze week is VolkerRail in opdracht van ProRail gestart met werkzaamheden voor project PHS Westhaven. In dit deel van de Amsterdamse haven wordt de komende tijd gewerkt aan de realisatie van een ProRail opstelterrein, dat straks ruimte biedt aan 110 reizigerswagons. Het werk zal duren tot eind 2023.
VolkerRail voert voor het project de gehele bovenbouw uit, van de aanleg van de nieuwe spoorinfra  tot en met de treinbeveiliging en voorzieningen die het opstelterrein van elektriciteit voorzien. Er wordt nauw samengewerkt met onderaannemer K_Dekker bouw & infra b.v. Maandag 15 november zijn de heipalen in de grond geslagen die de fundering vormen van de ruimte voor de elektrotechnische installaties: een mooi aftrapmoment voor de verdere realisatie van het project.
Het bijzondere aan dit project is dat het gehele opstelterrein gebouwd wordt met beperkte invloed op de goederensporen, die in het gebied in dienst zijn. Om dit mogelijk te maken moesten de bestaande tankvoorziening inclusief kopsporen van het bestaande goederenemplacement verplaatst worden van de zijde van de Nieuwe Hemweg naar de zijde van de Westhavenweg. In 2023 wordt het gehele nieuwe opstelterrein in één keer aangesloten op de bestaande sporen.

De uitbreiding van opstelterrein Westhaven is onderdeel van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer op het traject Amsterdam-Eindhoven. Binnen dit programma werkt ProRail samen met vervoerders aan méér reizigerstreinen op drukke trajecten.

Het terrein waar VolkerRail aan het werk is (Foto: ProRail)

ProRail>