Vier innovaties door in SBIR monitoring bruggen en kademuren

Althen, Sensar, Villari en Iv-Infra zijn tijdens een live talkshow vanuit De Balie bekendgemaakt als de winnaars van het SBIR innovatietraject voor de monitoring van bruggen en kademuren. De vier partijen krijgen het komende jaar de kans om hun oplossingen in de praktijk te brengen.
De vier oplossingen van de winnaars variƫren van satellieten tot staalsensoren en van een scanboot tot de smartbrick. Vier heel verschillende oplossingen, die elkaar op bepaalde punten ook mooi aanvullen. Het programma Bruggen en Kademuren hoopt hiermee over een jaar vier methoden in handen te hebben om het probleem sneller volledig in beeld te brengen, de veiligheid van de assets beter te kunnen borgen en het herstel veel beter te kunnen plannen.

Het programma Bruggen en Kademuren is eind 2020 in samenwerking met de Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland (RVO) een SBIR-traject (Small Business Innovation Research) gestart om op zoek te gaan naar innovatieve oplossingen voor het monitoren van het kademuren- en bruggenareaal van Amsterdam. Zesenveertig partijen meldden zich aan, acht partijen gingen door naar de eerste fase, en vier partijen zijn nu over die in de tweede fase hun oplossingen kunnen doorontwikkelen en in de praktijk kunnen brengen. Deze tweede fase van het SBIR-traject duurt tot juli 2022.

Ingenieursbureau Amsterdam>