Vervolg project Zuidasdok opnieuw aanbesteed

De bestuurlijke opdrachtgevers (de minister van Infrastructuur & Waterstaat en wethouders van de gemeente Amsterdam) hebben besloten om voor de verdere uitvoering van het project Zuidasdok een andere insteek te kiezen en gaan het vervolg van het project opnieuw, in deelpakketten, aanbesteden.
Zuidplus (Hochtief, Fluor en Heijmans) zal de eerder overeengekomen werkzaamheden, zoals het definitief ontwerp voor het OV-knooppunt Station Amsterdam Zuid en de geplande buitendienststellingen, afronden conform gemaakte afspraken.
Project Zuidasdok is een project dat voorziet in de verbreding en gedeeltelijke ondertunneling van de A10, plus de uitbreiding van het OV knooppunt en NS-station bij de Zuidas in Amsterdam.
Door de grote complexiteit van het project is door de gezamenlijke opdrachtgevers besloten om het project in werkpakketten uit te voeren. Door deze nieuwe insteek, aanpassingen in het samenwerkingsmodel, contractvorm en risicoverdeling is vanuit juridisch oogpunt sprake van een wezenlijke wijziging. Daarom zal er opnieuw aanbesteed moeten worden. Zuidplus zal de komende periode in goede samenwerking met de opdrachtgevers overleg hebben over verdere afhandeling van de projectwerkzaamheden en de minnelijke be├źindiging van het contract.

Ton Hillen, CEO van Heijmans betoonde zich op de website van Heijmans blij dat er duidelijkheid komt over de toekomst van het project. Het opknippen van het project in deelpakketten maakt het project  volgens hem beter beheersbaar.