Verruiming Julianakanaal traject Berg-Obbicht

Van den Herik heeft van Rijkswaterstaat de opdracht gekregen tot verruiming van een nieuw traject van het Julianakanaal. Tussen Berg en Obbicht zal het Julianakanaal over een lengte van ongeveer drie kilometer worden voorzien van een nieuwe waterremmende bodemlaag en beschermingslaag. Ook zal de oostelijke oever of dijk gedeeltelijk worden verplaatst. We zullen gaan werken met tijdelijke damwandkuipen, zodat er ‘droog’ kan worden gewerkt en het Julianakanaal gewoon open kan blijven voor de scheepvaart.
Het project Verruiming Julianakanaal tussen Berg en Obbicht is onderdeel van het programma ‘Maasroute’, een groot aantal maatregelen waarmee Rijkswaterstaat de Maas en het Julianakanaal geschikt maakt voor grotere binnenvaartschepen.

Het werk tussen Berg en Obbicht was onderdeel van de opdracht die Rijkswaterstaat in 2013 verleende voor verruiming van het Julianakanaal van Limmel tot aan Maasbracht. Rijkswaterstaat heeft besloten de realisatie van het werk tussen Berg en Obbicht opnieuw aan te besteden. Deze aanbestedingsprocedure is nu afgerond met de gunning aan Van den Herik. Het project zal naar planning na de zomer van start gaan.

Meer over het project verruiming Julianakanaal>

Van den Herik>