Vernieuwing Brug Ouderkerk afgerond

13 juli 2023 – De vernieuwing van brug Ouderkerk is afgerond. Van Hattum en Blankevoort en partners hebben in opdracht van Provincie Noord-Holland de brug over de Amstel in de N522, tussen Amstelveen en Ouderkerk aan de Amstel, vervangen door twee nieuwe bruggen. Tijdens dit project werden ook de aansluitende wegen en fietspaden aangepast. Hierdoor is de verkeersveiligheid rondom de brug verbeterd en stroomt het verkeer op de provinciale weg beter door.

Een jaar geleden werd de nieuwe noordelijke brug al opengesteld voor het verkeer, zodat de oude brug later die zomer gesloopt kon worden. Daarmee was de eerste helft van de vervanging Brug Ouderkerk gereed. Nu is ook de tweede brug gereed. In een verlengde weekendafsluiting is de verkeerssituatie compleet omgebouwd naar de definitieve situatie en inmiddels is de brug ook aangesloten op de bediencentrale van de provincie.

Het project kwam tot stand door samenwerking Van Hattum en Blankevoort tussen VolkerWessels Infrastructuur ondernemingen, Vialis, KWS Infra en Hollandia Infra.

(Foto: Van Hattum en Blankevoort)

Meer bij vhbinfra.nl>