Vernieuwde provinciale weg N243 officieel geopend

Foto: provincie Noord-Holland

29 september 2023 – De vernieuwde N243 tussen Alkmaar en Koggenland is op 29 september 2023 officieel geopend. De afgelopen jaren is door aannemers Boskalis en BAM Infra gewerkt aan een nieuwe inrichting van de Schermerhornerweg, Middenweg en Noordervaart (N243). Met de aanpassingen is de weg veiliger gemaakt, heeft deze een meer ‘groene’ uitstraling gekregen en kan de weg weer jaren mee.

Op de rijbaan en fietspaden van de N243 ligt nieuw asfalt. En de kruisingen met de Zuidervaart, Oterlekerweg, Rustenburgerweg, Molendijk, Westdijk en Kathoek zijn vervangen door rotondes. De in- en uitritten bij de circa 100 percelen langs de weg kregen een ander soort verharding voor een meer ‘groene’ uitstraling. Langs de weg zijn ook nieuwe bomen geplant. Bij de Middenweg (N243) is daarmee beoogd de weg beter te laten passen in de droogmakerij Beemster (Unesco).

Daarnaast zijn op verschillende bruggen langs de weg teksten op de leuningen geplaatst als eerbetoon aan de Beemster en Schermer. En over de Beemsterringvaart, Vrouwensloot en Jispersloot langs de Schermerhornerweg (N243) zijn fietsbruggen geplaatst om de weg voor fietsers veiliger te maken. Deze zijn gemaakt met een 3D-betonprinter. Dankzij deze innovatieve techniek waren minder materiaal en minder stappen op de bouwplaats nodig. Daardoor was er minder uitstoot van CO2.

Meer bij de provincie Noord-Holland>