Vernieuwde aanpak bij contract voor variabel onderhoud wegen Zuid-Nederland

Rijkswaterstaat start met een vernieuwde aanpak voor het variabel onderhoud aan de rijkswegen in Zuid-Nederland. In het contract staat samenwerking op basis van een aantal waarden centraal. Daartoe is de overeenkomst namens Rijkswaterstaat ondertekend door directeur-generaal Michèle Blom en de drie opdrachtpartners KWS Infra, Dura Vermeer en BESIX.
In het contract is het meerjarig onderhoud vastgelegd van wegverhardingen en objecten in Zuid-Nederland. De contractduur bedraagt vier jaar en loopt tot 31 december 2026. De opdrachtpartners zijn KWS Infra B.V. (Perceel West-Brabant), Dura Vermeer Infra Regionale Projecten B.V. (Perceel Midden-Brabant) en N.V. BESIX S.A. (Perceel Limburg).
Rijkswaterstaat Zuid-Nederland is de eerste regio waar deze vernieuwde aanpak wordt toegepast. Het is de bedoeling dat uiteindelijk alle 7 regio’s van Rijkswaterstaat met een dergelijke aanpak gaan werken.
De nieuwe aanpak voor het variabel onderhoud van het rijkswegennet wordt gekenmerkt door gelijkwaardige samenwerking, zowel binnen de verschillende organisatieonderdelen van Rijkswaterstaat als met de betrokken marktpartijen. Binnen het onderhoudsproces wordt op basis van zes waarden (veiligheid, beschikbaarheid, betrouwbaarheid, klanttevredenheid, duurzaamheid/milieubewustheid en borging netwerkkwaliteit) samengewerkt met de opdrachtpartners. Alle betrokken partijen in de assetmanagementketen gaan samen de onderhoudsbehoefte managen, binnen het daarvoor beschikbare budget.

Van links naar rechts: Eric Vugs (KWS), Kees van Eijk (BESIX), Nic de Roeck (BESIX), Michelle Blom (RWS), Roelant Veldboer (Dura Vermeer), Martijn van der Aalst (RWS), May van de Kerkhof (RWS), Martijn Pijnenburg (BESIX), Twan van Bokhoven (DuraVermeer), Jan Pols (KWS), Martin Lebeau (KWS), Max van Heijst (RWS) (Foto: Rijkswaterstaat)

Meer bij Rijkswaterstaat>