Vernieuwd station Naarden-Bussum geopend

Station Naarden-Bussum is volledig vernieuwd. De afgelopen jaren is er hard gewerkt aan verschillende verbeteringen van het station, de perrons en het omliggende gebied in de gemeente Gooise Meren. Op 27 januari werd de afronding van alle werkzaamheden officieel gevierd.

Het spoor, de bovenleiding en de treinbeveiliging tussen Bussum Zuid en de aftakking richting Almere is in 2019 bijna compleet vervangen. De vijf sporen aan de westzijde zijn teruggebracht naar twee. Dit zorgt ervoor dat de spoorbomen minder lang dicht zijn en verbetert bovendien de veiligheid.

Door het verwijderen van deze sporen, kwam een groot perceel beschikbaar, waar een gehele nieuwe entree is aangelegd met veel groen. Het aantal parkeerplekken voor fietsen en brommers is hiermee flink toegenomen: van 900 naar 1500. Daarnaast is er een groot Park & Ride-terrein aangelegd, waar auto’s makkelijk kunnen parkeren vlakbij het station.

Het oude monumentale station was niet ingericht op grote aantallen reizigers en zeker niet op een toename hiervan. Daarom zijn er meerdere verbeteringen op en in het station uitgevoerd. Zo is aan de oostzijde een grote nieuwe toegang van en naar de stationshal gekomen en is perron 1 verlengd en verbreed. Ook de fietsenstalling aan deze zijde is vernieuwd.

Kers op de taart zijn volgens ProRail de nieuwe tegels in de stationshal. De originele tegels, die per toeval ontdekt werden, zijn gereproduceerd bij Tichelaar in Makkum. In de hal en buiten het station is het metselwerk aangepakt en op het dak zijn de dakbedekkingen van het stationsgebouw gerenoveerd en hersteld.

Foto: Prorail

Meer bij ProRail>