Veel NL’se expertise geselecteerd voor Rebuild by Design


12 agustus 2013 – Rebuild by Design heeft bekendgemaakt welke tien teams hun voorstellen voor het klimaatbestendig maken van de oostkust van de Verenigde Staten verder mogen uitwerken. Onder de geselecteerde teams zijn opvallend veel Nederlandse architecten, landschapsarchitecten en ingenieurs.
‘Promoting resilience post-Sandy through innovative planning and design’, dat is de slogan van de Rebuild by Design-competitie die de Amerikaanse regering heeft uitgeschreven na de verwoestingen van orkaan Sandy bijna een jaar geleden. Grote delen van New York en de omliggende regio kwamen toen onder water te staan, 67 mensen kwamen om het leven.
Na de eerdere verwoestingen van orkaan Katrina in New Orleans was dit voor de Amerikanen een tweede wake-up call: het land is onvoldoende beschermd tegen de gevolgen van de klimaatveranderingen, zoals extreem weer met hoge waterstanden. Deze competitie moet voor concrete oplossingen zorgen.
 Een internationale jury heeft uit 148 inzendingen uit 15 landen op donderdag 8 augustus 2013 tien multidisciplinaire teams geselecteerd die hun eerste voorstel voor het weerbaarder maken van de Amerikaanse oostkust de komende maanden mogen uitwerken.
In de volgende fase van de competitie verdiepen de teams hun onderzoeken onder leiding van New York University’s Institute for Public Knowledge. De competitie wordt gesponsord door de Hurricane Sandy Rebuilding Task Force en eindigt in februari 2014 met de indiening van schematische voorstellen voor plaatsspecifieke oplossingen. Voor de werkzaamheden in deze fase van de competitie ontvangt ieder team een vergoeding van 100.000 dollar. In maart 2014 worden de winnende teams uitgenodigd hun voorstellen verder uit te werken tot op het niveau van lokale implementatie, met behulp van Federal Disaster Recovery Funds.

Meer op de site van architectenweb.nl>