Van Oord: orders in Brazilië en Bahama’s

24 juli 2014 – Van Oord heeft in Brazilië en op de Bahama’s twee opdrachten verworven. Het betreft baggerwerkzaamheden voor de aanleg van een nieuwe scheepswerf in Aracruz, Brazilië. De opdrachtgever is Estaleiro Jurong Aracruz (EJA), een Braziliaanse dochteronderneming van Sembcorp Marine’s Jurong Shipyard uit Singapore. Op de Bahama’s zal in opdracht van het Ministry of National Security een drietal havens worden opgewaardeerd in het kader van het Sandy Bottom Project. De beide opdrachten hebben een gezamenlijke contractwaarde van meer dan € 100 miljoen. De uitvoering van de projecten is inmiddels gestart. De oplevering van het project in Brazilië is eind 2014. Begin 2016 zijn de werkzaamheden op de Bahama’s afgerond.

Jurong Aracruz – Brazilië
Van Oord heeft de opdracht verworven voor baggerwerkzaamheden in het kader van de realisatie van de Jurong Aracruz werf in de staat Espírito Santo. De werf is ontworpen voor de bouw en het onderhoud van specialistische schepen en constructies voor de olie- en gasindustrie in Brazilië. De werkzaamheden betreffen de aanleg van een toegangskanaal, zwaaikom en ligplaatsen bij de kades. Voor de aanleg van de nieuwe haven wordt er in totaal 6 miljoen m3 gebaggerd. Hiervoor zet van Oord een grote cutterzuiger in. Het gebaggerde materiaal wordt in sand carriers geladen en afgevoerd.

Sandy Bottom – Bahama’s
Het project maakt deel uit van een programma van aankoop van schepen door the Royal Bahamas Defence Force en de opwaardering van drie havens. Damen Shipyards Group levert de schepen. Van Oord is verantwoordelijk voor het ontwerp en de  uitvoering van de baggerwerkzaamheden en het civiele werk. De baggerwerkzaamheden betreffen het verdiepen van toegangskanalen en havens. Van Oord zet voor deze werkzaamheden een backhoe in. Het civiele werk betreft de aanleg van kademuren, golfbrekers, gebouwen, steigers, aanlegplaatsen en beschoeiing.

Bron: Van Oord>