Van Oord geselecteerd voor offshore windpark Saint-Brieuc

Ailes Marines, verantwoordelijk voor de ontwikkeling, bouw, installatie en exploitatie van het offshore windmolenpark in de baai van Saint-Brieuc, heeft de Nederlandse waterbouwer Van Oord geselecteerd voor het transport en de installatie van de 62 jacketfundaties (stalen buizenconstructies) en de fundatiepalen van het offshore substation.
In 2021 beginnen de offshore activiteiten voor Van Oord met de installatie van de pin-piles waarbij Van Oord offshore installatieschip Aeolus inzet. In 2022 krijgt de Aeolus hulp van een tweede schip om de jacketfundaties te installeren, die worden geproduceerd in Fene, Spanje en in Brest, Frankrijk.
Het offshore windpark Saint-Brieuc wordt gebouwd in de baai van Saint-Brieuc in Bretagne, 16 kilometer voor de Franse kust. Met een totaal vermogen van 496 MW gaat het windpark 1.820 GWh per jaar produceren, wat overeenkomt met het jaarlijkse elektriciteitsverbruik van 835.000 personen (inclusief verwarming). De installatiewerkzaamheden duren een aantal maanden en lopen door tot 2022. In 2023 moet het windpark volledig operationeel zijn.

Ailes Marines, dat in april 2012 de aanbesteding van het offshore windproject in de baai van Saint-Brieuc won, is verantwoordelijk voor de ontwikkeling, bouw, installatie en exploitatie van het windmolenpark. Ailes Marines is een vereenvoudigde aandelenvennootschap (SAS) die voor 100% in handen is van Iberdrola.

Van Oord>