Utrechtsebaan (A12) dicht voor groot onderhoud

De Utrechtsebaan wordt vernieuwd. Vanaf maandag 17 januari tot en met mei 2022 is de weg in de richting van het Prins Clausplein afgesloten. De weg in de richting van de stad blijft meestal open. Dat is de weg naar Den Haag Centrum en Scheveningen.

Het asfalt van de Utrechtsebaan ligt in een betonnen bak uit 1970. De gemeente Den Haag laat daarom het beton repareren en het asfalt vervangen. Ook de riolering wordt in orde gemaakt en de middenberm krijgt een nieuwe vangrail. Als deze werkzaamheden klaar zijn, is de weg weer tientallen jaren goed en veilig te gebruiken.

Het opknappen van de Utrechtsebaan gebeurt in beide rijrichtingen. Als eerste zijn de rijbanen richting Den Haag aan de beurt. Het verkeer richting Den Haag wordt omgeleid over de rijbanen die normaal gesproken bestemd zijn voor het verkeer dat de stad uit rijdt. Zo blijven Den Haag en Scheveningen bereikbaar.

Daarna werkt de gemeente aan de rijbanen de stad uit, in de richting van het Prins Clausplein. Het verkeer richting Den Haag en Scheveningen kan dan al de vernieuwde rijbanen gebruiken.

Het verkeer dat het centrum over de Utrechtsebaan wil verlaten, wordt tijdens de hele werkperiode omgeleid.

Foto: Gemeente Den Haag

Gemeente Den Haag>