Uitdieping toegangskanaal haventerminal Mauritanië

De gloednieuwe cutterzuiger Willem van Rubroeck is aan zijn allereerste opdracht in Mauritanië begonnen. In de haven van de hoofdstad Nouakchott werkt het schip in opdracht van ontwikkelaar ARISE Mauritania aan de uitdieping van het toegangskanaal, het havenbassin en de nieuwe aanmeerplaats langsheen de nieuwe ARISE-haventerminal.
Willem van Rubroeck snijdt eerst de harde ondergrond voor, waarna de sleephopperzuiger James Cook het gesneden materiaal kan opbaggeren. In totaal verwijdert het duo drie miljoen m³ harde ondergrond.
Tijdens de zomermaanden juli en augustus verhuizen Willem van Rubroeck en James Cook tijdelijk naar de noordelijker gelegen havenstad Nouadhibou om er in opdracht van mijnbouwbedrijf Société Nationale Industrielle et Minière (SNIM) rotsbanken in het drie kilometer lange buitenkanaal weg te baggeren. In september en oktober keren beide schepen terug naar Nouakchott om daar de werken in opdracht van ARISE af te ronden. Beide projecten worden grotendeels in open zee uitgevoerd.
De cutterzuiger Willem van Rubroeck is de grootste uit Jan De Nul’s cuttervloot met een totaal geïnstalleerd vermogen van 41.346 kW, drie baggerpompen van elk 8500 kW, een cuttervermogen van 8500 kW en met een cutterbereik tot 45 meter waterdiepte.

Jan de Nul>