Tweede deel reizigerstunnel station Geldermalsen geplaatst

Op zaterdag 25 juli zijn met een hijskraan elf betonnen elementen in een gat in het spoor gehesen in Geldermalsen. Samen vormen ze het tweede deel van de toekomstige reizigerstunnel. Het eerste deel werd begin deze maand al geplaatst.
De tunnel bestaat uit 24 betonnen elementen van elk ongeveer 40.000 kilo. De elementen worden aan elkaar vastgemaakt en zullen één geheel vormen. Nu alle elementen op hun plek liggen, gaat de aannemer het gat in het spoor zo snel mogelijk weer dichten. Daarna worden de sporen weer teruggebouwd. Als de treinen weer rijden, gaat de afbouw van de reizigerstunnel ondergronds verder, om hinder te voorkomen.
Station Geldermalsen wordt uitgebreid en met meer sporen en meer perrons voldoet de huidige loopbrug van het station niet meer. Daarom komt er een nieuwe reizigerstunnel die is ontworpen door Hans van Heeswijk architecten. De onderdoorgang krijgt twee entrees die de verschillende perrons onderling gaan verbinden.
Alle aanpassingen en vernieuwingen van het spoor in en rondom Geldermalsen zijn onderdeel van het Programma Hoogfrequent Spoorvervoer (PHS). Dat is een initiatief van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat omdat er steeds meer treinen gaan rijden tussen Amsterdam en Eindhoven. Het ministerie werkt hierin samen met ProRail, de Nederlandse Spoorwegen en KNV Spoorgoederenvervoer. PHS Geldermalsen wordt uitgevoerd door de Lingense Alliantie, een combinatie van ProRail, Dura Vermeer en Mobilis.

ProRail>