Strukton levert DRIS regio Eindhoven

24 september 2013 – Strukton Systems gaat in opdracht van het Samenwerkingsverband Regio Eindhoven (SRE) een Dynamisch Reis Informatie Systeem (DRIS) leveren in de regio Eindhoven. Het contract omvat naast de levering ook het onderhoud en beheer voor een periode van tien jaar. De levering van het reisinformatiesysteem, inclusief haltesystemen, vindt plaats over een periode van vier jaar.

In de regio Eindhoven wordt een tweede Hoogwaardig Openbaar Vervoeras (HOV2) aangelegd van Nuenen via Woensel, station Eindhoven en het centrum naar de High Tech Campus Eindhoven. Het gehele traject wordt gefaseerd uitgevoerd en moet medio 2016 gereed zijn. Onderdeel van de hoogwaardige uitstraling van het HOV2-traject is dat alle haltes op het traject worden voorzien van dynamische reisinformatie. De realisatie hiervan loopt parallel aan de realisatie van de HOV2-infrastructuur en de haltes. Naast de realisatie van DRIS op het HOV2-traject zal Strukton ook de DRIS-displays op het reeds bestaande HOV1-traject (Eindhoven – Veldhoven) vervangen.
Het DRIS systeem biedt de reiziger zowel op het station in Eindhoven en het busstation Woensel en winkelcentrum Woensel als op de haltes en in de bussen actuele reisinformatie over de positie, aankomst- en vertrektijden en perrontoewijzing.

Bron: Strukton>