Stationsgebied Nunspeet wordt veiliger en prettiger

18 april 2023 – In Nunspeet maakt ProRail momenteel ruimte voor de toekomst. Op maandag 17 april gaven ProRail, de gemeente Nunspeet, aannemers BAM en Van Hattem & Blankevoort samen met de NS en het Spoorwegmuseum de aftrap voor samenwerking in het stationsgebied. Bij de gelegenheid werd symbolisch afscheid genomen van het verleden en vooruit gekeken naar een veilig en prettig stationsgebied met twee onderdoorgangen.
Bij het station van Nunspeet worden twee onderdoorgangen aangelegd: één voor het autoverkeer over de Elspeterweg en één voor voetgangers en fietsers. In die laatste komen ook een trap en lift naar het perron. Tijdens de werkzaamheden worden ook wissels verwijderd, de ligging van de sporen verbeterd, het perron aangepast en de fietsenstalling uitgebreid.

Voor de verbouwing van het station werken verschillende partijen samen. De gemeente Nunspeet heeft de voorbereidingen voor de metamorfose van de stationsomgeving gestart en de BAM werkt nu aan voorbereidende werkzaamheden. Aannemer Van Hattem & Blankevoort bouwt de twee onderdoorgangen in opdracht van ProRail.
Het werk moet in 2026 klaar zijn.

Foto: HollandLuchtfoto

Meer bij ProRail>