Station Vaartsche Rijn geopend

23 augustus 2016 – Op dinsdag 23 augustus  wordt het nieuwe station Utrecht Vaartsche Rijn in geopend. Utrecht Vaartsche Rijn is ontworpen door architect Paul van der Ree van StudioSK. Vanaf het nieuwe station is het even ver naar de binnenstad als vanaf Utrecht Centraal.
Station Utrecht Vaartsche Rijn ligt aan de spoorlijnen naar Arnhem en ‘s-Hertogenbosch, op de plek waar het spoor de Vaartsche Rijn en de Westerkade kruist (gemeente Utrecht). De bouw begon in 2010.
Het station is vooral bedoeld als overstapstation voor reizigers vanuit en naar het zuiden en oosten naar universiteitscentrum De Uithof. De trams over de in 2018 te openen Uithoflijn krijgen daarvoor een halte bij het station.
Utrecht Vaartsche Rijn is het zevende en laatste station dat open gaat van het project Randstadspoor: een uitgebreid spoornet met meer sporen en nieuwe stations in de regio Utrecht. Sinds 2007 openden al Amersfoort Vathorst, Utrecht Zuilen, Utrecht Terwijde, Utrecht Leidsche Rijn, Houten Castellum en Tiel Passewaaij.

Gemeente Utrecht>