Nieuw: station Leidsche Rijn

10 juni 2013 – Nederland is weer een treinstation rijker. Afgelopen zaterdag is het 405e station, Utrecht Leidsche Rijn, officieel geopend. Het station is een belangrijke schakel in de Utrechtse regio; het ontsluit de wijk Leidsche Rijn. Ook winkels, bedrijven én het toekomstige ziekenhuis worden goed bereikbaar met de trein. Reizigers konden vanaf zondag gebruik maken van het splinternieuwe station.

Naast de opening van het station is ook nieuwe infrastructuur in gebruik genomen. Dankzij een nieuw keerspoor bij Woerden Molenvliet kunnen treinen al bij Woerden terug naar Utrecht en hoeven zij niet door te rijden richting Leiden. Dat scheelt tijd en er kunnen meer treinen rijden. Op Utrecht Terwijde, Vleuten en Woerden kunnen daardoor op werkdagen tot 20.00 uur ook meer Sprinters stoppen.
De bouw van station Leidsche Rijn is onderdeel van het project Randstadspoor: een hoogwaardig spoornetwerk in de regio Utrecht. Tussen Vleuten en Houten worden de sporen verdubbeld en verrijzen nieuwe stations. Zo zijn ook de stations Utrecht Terwijde en Houten Castellum al in gebruik genomen. In totaal gaat het bij Randstadspoor om meer dan 80 kilometer nieuw spoor, zeven nieuwe stations, drie keersporen en twee dive-unders.
Bron: Prorail

Filmpje>