Station Lansingerland-Zoetermeer geopend.

CEO Pier Eringa van ProRail heeft vrijdag 17 mei met onder meer staatssecretaris Stientje van Veldhoven (Infrastructuur en Waterstaat), NS-baas Roger van Boxtel en de burgemeesters van Zoetermeer en Lansingerland het nieuwe station Lansingerland-Zoetermeer geopend. Het nieuwe station is een bijzonder architectonisch bouwwerk waar trein, metro, bus, auto en fiets samenkomen in één knooppunt tussen Zoetermeer, Rotterdam en Den Haag.
Station Lansingerland-Zoetermeer is een spoorwegstation op de kruising van het verlengde Oosterheemtracé van Rand­stadRail en de spoorlijn Gouda – Den Haag. Het ligt op de grens van Bleiswijk en Zoetermeer en staat ook wel bekend als station BleiZo.

Het treinstation is begin december 2018 in gebruik genomen. Het aantal treinreizigers ligt al ruim boven verwachting. Dagelijks zijn er gemiddeld 800 tot 900 in- en uitstappers.
Het station is vooral opvallend door het materiaalgebruik in een beeldbepalende façade met een karakteristiek, betonnen takkenmotief op de perronkappen en de borstwering van de brug.
Station Zoetermeer-Lansingerland is een ontwerp van Team V en Arcadis: Concrete Valley zal bijvoorbeeld laten zien hoe de opengewerkte betonpanelen zijn bedacht en gemaakt.
Opdrachtgevers waren Metropoolregio Rotterdam-Den Haag en Gemeenschappelijke Regeling Bleizo. Aannemingsmaatschappij Vobi trad op als hoofdaannemer.

Prorail>