Station Almere Centrum heropend

De verbouwing van station Almere Centrum is afgerond en het vernieuwde station is op 1 februari feestelijk geopend.
Afgelopen jaren is er hard gewerkt aan het station en de omgeving. Het oude stationsgebouw is nieuw leven in geblazen. De stationshal heeft nu een moderne uitstraling, is groter geworden en heeft een luxe mozaïekvloer gekregen. Deze vloer loopt naadloos door naar de openbare ruimte buiten het station.
Beide liften in de stationshal zijn vernieuwd en van doorzichtig glas gemaakt. Dit draagt bij aan een groot ruimtelijk gevoel. De perrons zijn heringericht, voorzien van nieuw meubilair en er is meer ruimte voor de reiziger gecreëerd.
Boven de perrons zijn de perronkappen volledig gerenoveerd. Ook is al het glaswerk vervangen door glas waar zonnecellen in zijn verwerkt. Het buizenframe is voorzien van een frisse rode verflaag en op het dak zijn bijna 1200 zonnepanelen geplaatst. Het energieverbruik is flink omlaag gebracht. Er wordt nu zelf duurzame energie opgewekt. Van het busstation zijn de plafonds over het gehele gebied vernieuwd, lekkages zijn verholpen en de verlichting is zodanig aangepast dat het verblijf op het busstation als prettiger en veiliger wordt ervaren.
Naast de stationshal en perrons zijn twee inpandige fietsenstallingen onder de sporen aangelegd.
De gebiedsontwikkeling van de stationsomgeving omvatte naast de benodigde aanpassingen van de ondergrondse infrastructuur, ook een complete herinrichting van het Stationsplein en Mandelaplein.

(Foto: ProRail)

Meer bij ProRail>