Start werkzaamheden verbreding N50

24 februari 2015 – Om te zorgen dat het verkeer vlot en veilig over de N50 tussen Ens en Emmeloord kan blijven rijden, wordt de Rijksweg verbreed en komt er een nieuwe oprit voor het verkeer van Emmeloord-Zuid naar Kampen/Zwolle en een fietsoversteek. Op 23 februari onthulde minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) samen met hoofdingenieur-directeur Theo van de Gazelle (RWS), gedeputeerde Jaap Lodders van de provincie Flevoland en wethouders van de gemeenten Noordoostpolder en Urk een nieuw bewegwijzeringsbord. Hiermee gaven zij het startsein voor de werkzaamheden aan de N50 tussen Ens en Emmeloord.

De N50 wordt door Rijkswaterstaat verbreed ┬ávan 2×1 naar 2×2 rijstroken. Met deze extra rijstrook in beide richtingen kan veiliger worden ingehaald en stroomt het verkeer beter door. Daarnaast wordt een viaduct aangelegd over de N50 ter hoogte van de Bomenweg bij Emmeloord.

De werkzaamheden aan de weg beginnen dit voorjaar. De wegverbreding is naar verwachting eind 2015 afgerond. Het nieuwe viaduct wordt waarschijnlijk begin 2016 in gebruik genomen.

Bron: Ministerie van I&M>