Start werkzaamheden verbreding A6 Almere


3 april 2017 – Op 3 april start aannemerscombinatie Parkway6 met de verbreding van de A6 tussen Almere Havendreef en Almere Buiten-Oost. De komende twee maanden krijgt de snelweg eerst een kwaliteitsverbetering, zodat herstelwerkzaamheden tijdens de verbreding beperkt blijven.
Daarnaast wordt er een extra rijstrook aangelegd tussen Almere Havendreef en Almere Stad, waardoor het verkeer vanuit Amsterdam (A1) richting Lelystad beter doorstroomt.
Impressie knooppunt Almere

Door de kwaliteitsverbetering nu uit te voeren, worden herstelwerkzaamheden aan de weg tijdens de verbreding zoveel mogelijk beperkt. We vervangen asfalt en belijning, de afwatering van de weg wordt verbeterd en vangrails worden hersteld. Ook wordt een deel van de bestaande verlichting in de middenberm vervangen door nieuwe masten voorzien van ledverlichting. Hinder voor het verkeer wordt beperkt door een groot deel van het werk in de avond en nacht uit te voeren.
Om de doorstroming vanuit Amsterdam (A1) te bevorderen wordt er een extra rijstrook aangelegd tussen Almere Havendreef en Almere Stad. De A6 tot Almere Havendreef is al verbreed naar 4×2 rijstroken, vanaf Almere Havendreef gaat de A6 echter weer naar twee rijstroken. Met de extra derde rijstrook wordt het verkeer beter van 4 naar 2 rijstroken geleid. De extra rijstrook is vanaf maandag 1 mei 05.00 uur beschikbaar.

Meer op de website van RWS>