Start onderhoud kanaaloevers Wilhelminakanaal

30 juni 2023 – Vanaf begin juli 2023 verricht aannemerscombinatie Hakkers-Beens – in opdracht van Rijkswaterstaat – onderhoud aan de oevers van het Wilhelminakanaal ter hoogte van Tilburg, Hilvarenbeek en Oirschot en ter hoogte van Best en Beek en Donk. Tijdens deze werkzaamheden worden met name de damwanden vervangen.
De werkzaamheden op het traject Tilburg-Hilvarenbeek-Oirschot starten begin juli 2023 en zijn naar verwachting in april 2024 gereed. In deze periode wordt eerst alleen gestart met het vervangen van de houten wrijfgordingen op een aantal plekken. Een wrijfgording is een balk die de damwand verstevigt.
Op andere plekken op het traject Tilburg-Hilvarenbeek-Oirschot worden de damwandconstructie en de FUP’s naar verwachting vanaf september 2023 aangebracht. Dan is er ook het meeste materieel aan het werk.
De werkzaamheden aan het Wilhelminakanaal bij Best duren van juli 2023 tot en met augustus 2023. Hier vervangt Rijkswaterstaat de damwanden. De werkzaamheden in de omgeving van Beek en Donk zullen naar verwachting in september 2023 starten. Ook daar worden de damwanden vervangen.

Brug Biest-Houtakker in het Wilhelminakanaal (Foto: Rijkswaterstaat)

Meer bij Rijkswaterstaat>