Start kustonderhoud strand Scheveningen

op 5 januari 2015 Rijkswaterstaat is vandaag gestart met kustonderhoud op het strand langs de boulevard van Scheveningen. De werkzaamheden zullen ruim een maand duren. Half februari is het verhoogde strand helemaal klaar voor gebruik. Strandbezoekers kunnen tijdens het aanbrengen van zand gewoon op het strand recreëren. Alleen het werkterrein is verboden gebied.
Het werk wordt in fasen uitgevoerd in het gebied vanaf het Noordelijk Havenhoofd tot net voorbij de Pier. Per fase wordt een stuk van ongeveer 400 meter lengte en 50 meter breedte afgezet met hekken.
De kust van Scheveningen is in 2009-2010 versterkt door het aanleggen van een nieuwe dijk onder de boulevard. Als onderdeel van deze versterking zijn ook het strand en de vooroever flink uitgebouwd. Doordat dit deel van de kust uitsteekt, is de invloed van wind, zee en stroming hier groter en verdwijnt het zand sneller. Om ervoor te zorgen dat Scheveningen goed beschermd blijft, wordt het verdwenen zand vanaf begin januari net zolang aangevuld, totdat het strand weer op niveau is. Er wordt 700.000 m3 aangebracht. Het werk gaat 24 uur per dag en 7 dagen per week door.

Bron: RWS>