Start inrichten bouwterrein Haringvlietbrug

Begin november 2022 is Mobilis gestart met het aanleggen van de bouwplaats bij de Haringvlietbrug voor de renovatie van het bewegende deel van de brug die in 2023 van start gaat. Struijk Sloop- en Grondwerken Nederland B.V. gaat de bouwplaats aanleggen.
Mobilis start eerst met een bodemanalyse. Daarna wordt de bouwplaats opgeschoond en ge√ęgaliseerd en vervolgens zal wegendoek worden aangebracht wat zal dienen als scheidingslaag tussen de bodem en het aan te brengen menggranulaat.
Met het oog op duurzaamheid worden deze werkzaamheden uitgevoerd met elektrisch materieel. Zo levert Voorbij Funderingstechniek (TBI Infra) een tien tons elektrische kraan en wordt voor het verspreiden van het menggranulaat een elektrische shovel ingezet.

Rijkswaterstaat heeft de renovatie van de Haringvlietbrug definitief gegund aan een combinatie van Mobilis en Croonwolter&dros. De opdracht bestaat uit ontwerpwerkzaamheden en de uitvoering van de renovatie van de beweegbare delen van de Haringvlietbrug. Met Hollandia Infra en Machinefabriek Rusthoven B.V. is een partnerschap aangegaan voor het stalen val en de bewegingswerken.

Foto: Mobilis

Meer bij Mobilis>|