Stand van zaken Tunnelrenovaties Zuid-Holland zomer 2023

15 september 2023 – Rijkswaterstaat gaat de komende jaren in het Project Tunnelrenovaties Zuid-Holland zeven tunnels renoveren. De contractvoorbereiding voor de tunnel die Rijkswaterstaat als eerste gaat aanbesteden, de Noordtunnel, is in volle gang. Op 15 september publiceerde Rijkswaterstaat de stand van zaken en wat er komende maanden op de planning staat.

Klik hier voor een overzicht>

Voor renovatie van de Noordtunnel (A15), de Drechttunnel (A16) en de Beneluxtunnel (A4) is in het voorjaar van 2023 door het ministerie van Infrastructuur en Milieu goedkeuring gegeven om de uitvoering verder voor te bereiden en een marktpartij te vinden voor de renovatie.
Voor deze tunnelrenovaties kan Rijkswaterstaat nu de contracten voorbereiden.
Rijkswaterstaat gaat de tunnelrenovaties aanbesteden volgens een portfolioaanpak. Dat betekent aanbesteding van een tunnelrenovatie met de mogelijkheid om een tweede en derde tunnelrenovatie toe te voegen.
Rijkswaterstaat verwacht het contract voor de Noordtunnel halverwege 2024 op de markt te kunnen zetten. De start van de renovatie van de Noordtunnel staat vooralsnog gepland vanaf eind 2026.
Renovatie van de Drechttunnel staat op de planning voor 2028, de Beneluxtunnel in 2030. Hiervoor wordt de contractvoorbereiding respectievelijk in 2023 en 2025 opgestart.

Rijkswaterstaat>