Spoorbrug knooppunt Muiderberg verplaatst

7 mei 2016 – Rijkswaterstaat heeft in de nacht van 6 op 7 mei 2016 de spoorbrug in het knooppunt Muiderberg succesvol verplaatst naar een nieuwe (tijdelijke) locatie over de A1. Het imposante bouwwerk maakte de oversteek met behulp van SPMT’s (Self Propelled Modular Transporter). De werkzaamheden zijn uitgevoerd door aannemerscombinatie SAAone, bestaande uit VolkerWessels, Boskalis, Hochtief en DIF. Minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) gaf vrijdagavond het officiële startsein voor de verplaatsing van de nieuwe spoorbrug.

De nieuwe spoorbrug ligt op tijdelijke steunpunten naast de huidige brug. In augustus wordt de oude brug gesloopt en de nieuwe spoorbrug op haar definitieve plek geschoven. In de komende maanden bouwt de aannemer de brug af. Hiervoor worden af en toe een of meer rijstroken afgesloten.

Het project A1/A6 Diemen-Almere Havendreef is onderdeel van de weguitbreiding Schiphol-Amsterdam-Almere. Rijkswaterstaat verbreedt de komende jaren de drukke snelwegen tussen Schiphol, Amsterdam en Almere met één of meer rijstroken. Hierdoor verbetert de doorstroming en daarmee de bereikbaarheid van de noordelijke Randstad. Ook wordt de leefbaarheid in de omgeving vergroot, door een goede inpassing van de weg in het landschap en het toepassen van diverse geluidmaatregelen.

Meer op de site van RWS>

Meer informatie over de spoorbrug>


spoorbrug