Spoorboog Coevorden geopendbrug

4 mei 2017 – Op woensdag 3 mei werd de spoorboog in Coevorden geopend. Goederentreinen hoeven door deze extra spoorverbinding niet meer in het centrum van Coevorden te rangeren, maar kunnen rechtstreeks naar de Euroterminal bij Coevorden.

ProRail legde voor dit project een kilometer lang nieuw spoor aan. Dit wachtspoor is een aftakking voor goederentreinen naar het bedrijventerrein. Provincie Drenthe bouwde de spoorbrug over het kanaal Coevorden-de Haandrik en de Bentheimer Eisenbahn zorgde voor het aansluiten van het spoor naar het bedrijventerrein Europark.

Regionaal en lokaal auto- en treinverkeer schieten met deze uitbreiding van het spoor volgens ProRail veel op. De spoorboog verbetert de robuustheid van de dienstregeling voor het personenvervoer tussen Zwolle en Emmen en stimuleert het goederenvervoer naar Zuidoost-Drenthe. De afhandeling van goederentreinen kan sneller plaatsvinden, ook zijn de spoorbomen van de overweg Krimweg bij het station minder vaak gesloten, zodat het verkeer minder vaak hoeft te wachten.

ProRail>