Snelheidsbeperking Haringvlietbrug (A29)

Foto: Rijkswaterstaat, Dossier Haringvlietbrug

Vanaf 23 augustus 2021 geldt op de Haringvlietbrug een snelheidsbeperking van 50 km/h en zijn in beide richtingen de rijstroken versmald. Dit moet ervoor zorgen dat het verkeer veilig over de brug kan blijven rijden tot aan de renovatie.
Een nieuwe modelberekening voor deze aangepaste verkeerssituatie lijkt erop te wijzen dat weggebruikers vooral in de avondspits op de snelweg A29 richting Bergen op Zoom rekening moeten houden met ongeveer een half uur extra reistijd bovenop de reguliere files.
In de avondspits richting Rotterdam, in de ochtendspits en op de omrijdroute via de snelweg A16 lijkt de extra hinder beperkt. Hoewel het slechts gaat om een indicatie van de te verwachten extra reistijd, lijkt er minder hinder te ontstaan dan in de eerdere variant waarbij in beide richtingen een rijstrook beschikbaar was. In de praktijk moet nog blijken of dit eerste beeld ook klopt. Zeker de eerste weken ontstaat naar verwachting in beide spitsen extra hinder bovenop de reguliere files door drukte, weersomstandigheden, ongevallen of bijvoorbeeld vakantieverkeer.

Meer bij Rijkswaterstaat>