‘Sluiskiltunnel ruim vijf weken eerder open’

22 mei 2014 – De Sluiskiltunnel onder het Kanaal van Gent – Terneuzen gaat ruim vijf weken eerder open dan gepland. Dit kan, zo melden de betrokken partijen, omdat alle bouwwerkzaamheden vlot en goed verlopen. Het verkeer kan volgend jaar vanaf zaterdag 23 mei 2015 gebruik maken van de Sluiskiltunnel onder het kanaal. Het verkeer heeft dan in het Pinksterweekend van 2015 geen hinder meer van de draaibrug in het kanaal.

Door het wegnemen van het Zeeuws-Vlaamse verkeersknelpunt over het kanaal kan de economie sneller groeien. De wachttijden bij de brug van Sluiskil kosten de economie € 10 miljoen en de provincie loopt door het knelpunt ook nog eens € 10 miljoen per jaar mis aan economische groei. Dat behoort dan allemaal tot het verleden.De Sluiskiltunnel krijgt twee geboorde buizen van elk 1.145 meter, die op het diepste punt 34 meter beneden NAP komen te liggen. De diameter van de buizen is aan de buitenzijde circa elf meter.

De BV Kanaalkruising Sluiskil is verantwoordelijk voor de planning en het budget en is tevens opdrachtgever voor de bouwcombinatie BAM-TBI. Combinatie BAM-TBI wordt gevormd door vier werkmaatschappijen (BAM Civiel, Wayss & Freytag Ingenieurbau, Mobilis en Croon), die deel uitmaken van de twee Nederlandse aannemers, Koninklijke BAM Groep nv te Bunnik en TBI Holdings BV te Rotterdam.

Bron: BAM>