Scheldetunnel gegund

Lantis, als opdrachtgever voor de Oosterweelverbinding, heeft de opdracht voor de realisatie van de Scheldetunnel op 3 juni 2020 gegund aan de Tijdelijke Handelsvereniging Combinatie Oosterweeltunnel, afgekort THV COTU. Het laatste consortium is samengesteld uit de Belgische bouwgroepen Besix, BAM Contractors, DEME en Jan De Nul nv.
De Scheldetunnel vormt de belangrijkste schakel in de Oosterweelverbinding en zorgt voor het sluiten van de Antwerpse Ring aan de noordkant. De tunnel heeft een totale lengte van 1.800 m en wordt gebouwd volgens de afgezonken-tunnelmethode.

Hierbij worden acht tunnelelementen van elk ongeveer 60.000 ton gebouwd in de achterhaven van Zeebrugge en vervolgens via de Noordzee en de Westerschelde drijvend naar Antwerpen gesleept. Daar worden ze na elkaar in een vooraf gebaggerde zinksleuf in de Schelde afgezonken.
THV COTU zegt zich bewust te zijn van de uitdagingen die een dergelijk project, in een technisch moeilijke omgeving als de Schelde in Antwerpen, met zich mee brengt, maar beschikt over de nodige deskundigheid en ervaring om de realisatie van dit koninginnenstuk van de Oosterweelverbinding met vertrouwen tegemoet te zien.
Het contract heeft een waarde van 570 miljoen euro excl. BTW. De eerste voorbereidende werken starten in het najaar van 2020. De bouwwerken voor de tunnel zelf starten na de zomer van 2021.

Meer bij DEME>