Samenwerking België met duurzame infrastructuur en circulaire bouw

Bijna tachtig Nederlandse bedrijven en organisaties nemen donderdag en vrijdag in België deel aan de handelsmissie duurzame infrastructuur en circulaire bouw. De missie staat onder leiding van minister Liesje Schreinemacher (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en staatssecretaris Vivianne Heijnen (Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat).

Ondernemers, kennisinstellingen (onder andere TNO en Vito), steden (waaronder Amsterdam, Mechelen en Leuven) en sectororganisaties (met Bouwend Nederland, Vlaamse Confederatie Bouw) uit Nederland en België zullen ervaringen met elkaar uitwisselen en tot zaken komen in de duurzame en circulaire bouwsector. De totale bouwomzet in Nederland en België wordt gezamenlijk geschat op 130 miljard euro per jaar.
De toepassing van circulaire bouwmethoden is belangrijk om te komen tot een duurzame economie. Zowel België als Nederland hebben ambitieuze duurzaamheidsdoelstellingen. Nederland en België delen de wens om tegen 2050 volledig circulair te zijn.
Om het belang van gezamenlijk optreden te onderschrijven, is op donderdag 19 mei in de Handelsbeurs te Antwerpen ook een Memorandum of Understanding getekend voor het Europese Interreg Vlaanderen-Nederland project BOUW-MIJN. Dat gebeurt in het bijzijn van minister Schreinemacher en de Vlaamse minister Zuhal Demir (Justitie en Handhaving, Omgeving, Energie en Toerisme). Dit project zal de circulaire transitie in de bouwsector in Vlaanderen en Nederland versnellen door aandacht te besteden aan circulair slopen, retourlogistiek en materialenregie.

Meer bij het ministerie van I&W>