’s Werelds grootste autonome transportsysteem komt in Dubai

GRT
De Nederlandse onderneming 2getthere, gespecialiseerd in het ontwikkelen van autonome voertuigen en vervoerssystemen, heeft van projectontwikkelaar Meraas (Verenigde Arabische Emiraten) opdracht gekregen een nieuw autonoom voertuigensysteem te leveren. Het systeem krijgt een transportcapaciteit van maximaal 5000 passagiers per uur per richting en is daarmee wereldwijd de grootste in zijn soort.
Het transportsysteem van 2getthere gaat het in aanbouw zijnde Bluewaters Island voor de kust van Dubai verbinden met het metronetwerk van de stad. Volgens de betrokken partijen moet het project worden gezien als ’showcase’ voor de toekomst op het gebied van autonoom vervoer.
Bluewaters Island is een kunstmatig eiland 500 meter voor de kust van Jumeirah Beach Residence in Dubai (Verenigde Arabische Emiraten). Het middelpunt van Bluewaters wordt Ain Dubai, het hoogste en grootste reuzenrad ter wereld.
Dubai wil dat in 2035 een kwart van het transport plaatsvindt via automatische systemen en daar past het concept van 2gethere helemaal in. Het geautomatiseerde transportsysteem op Bluewaters zal bestaan uit 25 zogenaamde Group Rapid Transit (GRT) voertuigen zonder bestuurder, met elk een capaciteit van 24 passagiers. Het verbindt stations op het eiland met Nakheel Harbour en Tower Metro Station over een afstand van ongeveer 2,5 kilometer. Het heeft in eerste instantie een capaciteit van 3350 passagiers per uur per richting. Later bestaat de mogelijkheid om capaciteit uit te breiden naar 5000 mensen per uur per richting. De reistijd zal ongeveer 4,5 minuten bedragen.

Veel meer op de website van 2getthere>