Van Oord wint  Rusprix Award 2013

18 juni 2013 – Van Oord heeft samen met haar Russische joint venture partner Sovcomflot de Rusprix Award 2013 gewonnen. De prijs is een erkenning voor het succesvol uitgevoerde Arkutun Dagi Gravity Based Structure project voor de kust van Sakhalin. Dit project omvat de installatie van een betonnen platformfundatie met een gewicht van 160.000 ton en aanvullende werkzaamheden zoals ballasten, grouting en erosiebescherming uitgevoerd voor Exxon Neftegas Limited.

De prijs is een initiatief van de Russische Ambassade in Nederland als aanmoediging voor Nederlandse bedrijven, organisaties of individuen die de zakelijke en culturele relaties met Rusland bevorderen. Van Oord en Sovcomflot werden geprezen om de uitstekende bijdrage aan de ontwikkeling van strategisch partnerschap tussen Rusland en Nederland. Nederland is een van de belangrijkste economische partners van Rusland.
De President van het Rusprix Award Committee de heer Georgy Petrov en de ambassadeur van de Rusland in Nederland de heer Roman Kolodkin reikten de prijs uit aan de heer Joep Athmer, Van Oord directielid, en de heer Evgeny Ambrosov, Senior Executive Vice President Sovcomflot.

Bron: Van Oord