Rotterdamsebaan wint Betonprijs Civiele Bouw

Tijdens het Beton Event 2022 op 14 juni won BAM Infra Nederland met het project Rotterdamsebaan de Betonprijs 2021 in de categorie Civiele Bouw. De prijs was vooral bedoeld voor de betonnen tunnel – De Victory Boogie Woogietunnel – die de jury ‘de meest duurzame tunnel van Europa’ noemde. De tunnel op het traject de Rotterdamsebaan werd volledig onder de bebouwing van Voorburg aangelegd. Daarbij werd gebruik gemaakt van een boortechniek waarbij gelijktijdig de tunnel is geboord en de betonnen tunnelsegmenten zijn geplaatst. Bij de bouw werkte BAM Infra samen met BAM Wayss & Freytag Ingenieurbau en VolkerWesselsbedrijven Van Hattum en Blankevoort, Vialis en KWS.

Op 14 juni 2022 werden Betonprijzen uitgereikt in zes categorieën: Bestaande bouw, Civiele bouw, Duurzame bouw, Grensverleggende bouw, Utiliteitsbouw en Woningbouw.
In de categorie Bestaande bouw ging de prijs naar het project Transformatie gebouw Hoog Lindoduin in Den Haag (een project van ABT) en de prijs voor Duurzame bouw ging naar Nieuwe Verbinding N69 (‘de groenste weg van Brabant’) van Boskalis infra. Hi-Con sleepte twee prijzen in de wacht: die in de categorie Grensverleggende (Appartementengebouw The Line in Amsterdam) in de categorie Utiliteitsbouw (Concertzaal Amare in Den Haag).
De prijs in de categorie Woningbouw ten slotte werd gewonnen door Royal haskoningDHV, voor het multifunctioneel woongebouw Westbeat in Amsterdam.

De Betonprijs wordt sinds 1979 elke twee jaar uitgereikt aan toonaangevende projecten in de betonbouwsector om de kennis en kunde in de hele Nederlandse betonsector te vergroten. Deze projecten zijn een voorbeeld van o.a. intelligente, verantwoorde, toekomstgerichte, waardevolle en inspirerende toepassingen van het materiaal beton.

Foto: BAM Infra

Meer bij betonprijs.nl>