Rotterdamsebaan geopend

Vrijdag 5 februari 2021 is de Rotterdamsebaan feestelijk geopend. De Rotterdamsebaan is de nieuwe weg tussen knooppunt Ypenburg en de Centrumring van Den Haag.
Tijdens een feestelijke uitzending kon het publiek live getuige zijn van de opening door minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) en wethouder Anne Mulder van gemeente Den Haag (Stadsontwikkeling). Op 12 februari gaat de weg echt open voor het verkeer.

De Rotterdamsebaan is aangelegd om ervoor te zorgen dat Den Haag en de Haagse regio nu en in de toekomst goed bereikbaar blijven. Met deze uitbreiding van de wegen rond Den Haag is er meer ruimte voor verkeer. Het verkeer van en naar de snelwegen kan zich beter verdelen en daarmee wordt de druk op de Utrechtsebaan minder. Zo is er straks minder vertraging in de spitsuren.
Het tracé is 4 km lang en verbindt de snelwegen A4/A13 en de Centrumring van Den Haag met elkaar. De weg loopt van het knooppunt Ypenburg met een tunnel onder Voorburg door en komt uit op de Binckhorstlaan.
De aanleg van de Rotterdamsebaan is een project van de gemeente Den Haag. Rijkswaterstaat was nauw betrokken bij de realisatie. De Rotterdamsebaan sluit aan op knooppunt Ypenburg. De weg loopt daar onder de verbindingsboog A4/A13, afrit 9 en A4 door en sluit vervolgens aan op het knooppunt.
Voor de aanleg werkte de gemeente Den Haag nauw samen met de gemeenten Leidschendam-Voorburg en Rijswijk, Metropoolregio Den Haag Rotterdam, Rijkswaterstaat en het Hoogheemraadschap van Delfland. De Rotterdamsebaan is gebouwd door de Combinatie Rotterdamsebaan, waarin BAM Infra Nederland, BAM Wayss & Freytag Ingenieurbau en VolkerWesselsbedrijven Van Hattum en Blankevoort, Vialis en KWS samenwerken.

Meer informatie over de opening is te vinden op www.rotterdamsebaan.denhaag.nl.

RWS>