Rotterdamsebaan en RijnlandRoute

16 januari 2013 – De gemeente Den Haag en de provincie Zuid-Holland gaan samenwerken bij de aanleg van de boortunnels in de Rotterdamsebaan en de RijnlandRoute. Beide boortunnels hebben een gelijkwaardige functie en worden tegelijkertijd ontwikkeld. Samenwerking tijdens de ontwerpfase en mogelijk ook bij de uitvoeringsbegeleiding leidt tot voordelen, zoals meer efficiëntie in de uitvoering, lagere kosten en vermindering van risico’s.

De Rotterdamsebaan is een nieuwe entree van Den Haag. Deze nieuwe weg ontlast de Utrechtsebaan en vermindert het sluipverkeer in naastgelegen gemeenten. De nieuwe  verbinding loopt van knooppunt Ypenburg naar de kruising Binckhorstlaan – Mercuriusweg en sluit daar aan op de Centrumring. In de Vlietzone duikt de Rotterdamsebaan onder de grond. Het geboorde deel wordt circa 1600 meter lang.
De RijnlandRoute ter hoogte van Leiden zorgt voor de ontsluiting van de Leidse regio en vormt de oost-westverbinding tussen de A4, de A44 en Katwijk. De RijnlandRoute verbetert de bereikbaarheid van woningbouwlocaties en bedrijventerreinen en draagt zo bij aan de ontwikkeling van de regio Holland Rijnland. Ter hoogte van Voorschoten komt een boortunnel van 2280 meter lang.


Bron: Provincie Zuid Holland