Rijkswaterstaat onderzoekt impact dynamisch opladen

 Dynamisch opladen

7 februari 2017 – Dynamisch laden, opladen tijdens het rijden, zou een interessante manier kunnen zijn om in de toekomst elektrische auto’s op te laden. Zover is het nog niet, maar Rijkswaterstaat deed onlangs samen met EVConsult en Movares onderzoek naar de impact van dynamisch rijden op het huidige netwerk van Rijkswaterstaat.

Er zijn verschillende technieken: inductielussen in de weg, een stroomkabel boven de weg (zoals trollybussen) of een sleepcontact in de weg. Alle technieken hebben invloed op aanleg, beheer en onderhoud van wegen. Voor Rijkswaterstaat is het van belang om goed op de hoogte te zijn van de technieken en de ontwikkelingen. Dit onderzoek geeft een overzicht van de verschillende mogelijkheden en de rol van Rijkswaterstaat.

Naar aanleiding van het onderzoek concludeert RWS dat inductie bij bussen en vrachtwagens sneller lijkt te ontwikkelen ten opzichte van inductie bij personenauto’s. Dit komt met name doordat bussen en vrachtwagens modulair (op)gebouwd kunnen worden. Hierdoor kan makkelijker op nieuwe technieken worden ingespeeld zonder, zoals bij personenauto’s, de gehele productielijn aan te moeten passen, aldus RWS.

Het onderzoeksrapport online (PDF)>

RWS>