Renovatie Spooldersluis gegund

(Foto: Paul van Baardwijk – Studio Retouched)

4 december 2023 – Rijkswaterstaat gunt de opdracht voor het renoveren van het Spooldersluiscomplex in het Zwolle-IJsselkanaal aan Le Chêne, een combinatie van de aannemers Van den Herik, BAM en Spie. Met deze renovatie krijgt het hele complex een grondige opknapbeurt: de Spooldersluis voor de scheepvaart, het bijbehorende bediengebouw, en de Spoolderbrug voor het wegverkeer. Het betreft vervanging van de aandrijving en bewegingswerken voor het openen en sluiten van de sluisdeuren en de ophaalbrug. Ook worden de elektrische installaties, kabels, verlichting en seinen vervangen. Daarnaast wordt het betonwerk hersteld en de stalen delen van de sluisdeuren en de brug voorzien van een nieuwe laag verf.
Met een transitieperiode vanaf december 2023 neemt Le Chêne het dagelijks onderhoud van het complex over van de huidige onderhoudsaannemer Vitaal. In 2024 beginnen de voorbereidende werkzaamheden voor de renovatie met onder meer aanvullend onderzoek.
Het merendeel van de renovatie vindt plaats in een slot van 14 weken tussen 1 april en 1 oktober 2025, buiten het hoogwaterseizoen om.

Meer bij Rijkswaterstaat>