Fotografie: Eisso J. BeukemaProRail en BAM plaatsen nieuw spoorviaduct A10

17 december 2013 – Het fundament van het nieuwe spoorviaduct voor OVSAAL is afgelopen weekend over de rijksweg A10 geplaatst. Aannemer BAM Combinatie Amstelspoor monteerde 11 zware liggers in twee nachten. Het nieuwe viaduct maakt deel uit van project OVSAAL, een belangrijke capaciteitsuitbreiding van het spoortraject tussen Schiphol, Amsterdam, Almere en Lelystad.
De 11 zogeheten ‘pergolaliggers’ zijn 16 meter lang, 90 centimeter breed en 120 centimeter hoog en variëren in gewicht van 44 tot 64 ton.
In het weekend van 20 en 21 december leggen ProRail en BAM het resterende prefab-beton op dezelfde locatie over de A10. Tevens worden 16 liggers van ongeveer 17 ton per stuk over de verbindingsboog van de rijksweg A10/A2 gelegd, als basis voor een volgend nieuw spoorviaduct op hetzelfde traject. Het werk wordt ook dit keer ’s nachts uitgevoerd.
BAM Combinatie Amstelspoor bestaat uit de BAM-bedrijven BAM Civiel, BAM Rail, BAM Wegen, BAM Infratechniek en BAM Infraconsult. Het project is eind 2016 gereed.

Bron: persbericht BAM/Prorail